تحولات منطقه

رویترزدرحالی که دهلی آماده می‌شود از تحریم‌های ضد ایرانی جدید واشنگتن معافیت دریافت کند، پالایشگاه‌های هندی، واردات نفت خود از ایران را به نصف سطح قبلی می‌رسانند.

پالایشگاه‌های هندی، واردات نفت خود از ایران را کاهش دادند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، درحالی که دهلی آماده می‌شود نسبت به تحریم‌های ضد ایرانی جدید از واشنگتن معافیت دریافت کند، پالایشگاه‌های هندی، در ماه‌های سپتامبر و اکتبر، واردات نفت خود از ایران را تقریبا به نصف سطح قبلی کاهش می‌دهند.

درحالی که در ماه‌های آوریل تا آگوست محموله‌های نفتی بارگیری شده از ایران، با پیش‌بینی تحریم‌ها اوج گرفته بود، واردات هند در این ماه و ماه آینده به کمتر از ۱۲ میلیون بشکه در روز کاهش می‌یابد.

ایالات متحده با خروج از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران، تحریم‌های خود بر علیه این کشور را بازگرداند. تحریم‌های تاثیرگذار بر بخش مالی از ۶ آگوست فعال شده‌اند، اما تحریم‌هایی که بخش انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند، قرار است از ۴ نوامبر اجرایی شوند.

هند که پس از چین، دومین خریدار بزرگ نفت ایران است، تحریم‌های آمریکا بر علیه ایران را به رسمیت نشناخته است، اما گرفتن معافیت از این تحریم‌ها، برای حفظ سیستم مالی هند در برابر آمریکا، به یک ضرورت تبدیل شده است.

دولت هند همین حالا هم به علت افت ارزش روپیه، با انتقاد روبروست و نمی‌خواهد واردات نفت خود از ایران را که با تخفیفات و شرایط خوبی همراه است، قطع کند.

گفته می‌شود در دیدار هفته گذشته بین مقامات هند و آمریکا، این مواضع به طور شفاف بیان شده است. یک مقام دولتی هندی می‌گوید: ما روابط ویژه‌ای با هر دو کشور آمریکا و ایران داریم و ما به دنبال متوازن کردن همه روابط خود و متوازن کردن منافع پالایشگاه‌ها و مصرف‌کنندگان نهایی خود هستیم.

طبق داده‌های به دست آمده از تاجران، هند در بازه آوریل تا آگوست روزانه حدود ۶۵۸۰۰۰ بشکه نفت از ایران وارد کرده است و انتظار می‌رود این مقادیر با کاهش ۴۵ درصدی در ماه‌های سپتامبر و اکتبر به ۳۶۰۰۰۰ تا ۳۷۰۰۰۰ بشکه در روز کاهش پیدا کند.

منابع آگاه خبر می‌دهند که مقامات هند برنامه بارگیری ماه‌های سپتامبر و اکتبر را به شرکت ملی نفت ایران سفارش داده‌اند.

منابع آگاه می‌گویند بزرگترین پالایشگاه هند، شرکت ملی نفت هند، در ماه‌های سپتامبر و اکتبر، در هر ماه ۶ میلیون بشکه نفت ایران را خریداری می‌کند، درحالی که شرکت پالایشگاهی و پتروشیمی مانگالور، ۳ میلیون بشکه در هر ماه وارد خواهد کرد.

آی‌اوسی هم برای زیرمجموعه خود، چنای پترولیوم، در هر ما ۱ میلیون بشکه از ایران نفت وارد می‌کند.

منابع آگاه خبر دادند که بهارات پترولیوم، در ماه سپتامبر ۱ میلیون بشکه نفت از ایران خواهد خرید، اما واردات خود را در ماه اکتبر قطع می‌کند.

نایارا انرژی هند هم که بخشی از آن تحت مالکیت روس‌نفت روسیه است، در نظر دارد در هر ماه ۱ میلیون بشکه نفت از ایران وارد کند.

داده‌های واردات نشان می‌دهد که پالایشگاه‌های هند، به جز رلاینس و ایچ‌ام‌ای‌ال که قرارداد شرایطی با ایران ندارند، تاپایان اکتبر ۷۳ درصد از حجم قرارداد خود را وارد خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.